Steun ons met een donatie

Over NAH

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Jaarlijks raken ongeveer 140.000 mensen in Nederland getroffen door hersenletsel. Helaas overleeft ongeveer 10.000 van hen dit niet. Deze statistieken benadrukken de urgentie van hoogwaardige begeleiding en de noodzaak om effectieve behandelingen en ondersteuning te bieden aan degenen die dit nodig hebben. Onze missie is om je te helpen herstellen en jouw leven te verbeteren, ongeacht de oorzaak van je hersenletsel.

Oorzaken

Hersenletsel kan verschillende oorzaken hebben, zoals een traumatisch hersenletsel als gevolg van een ongeval, problemen met de bloedvaten in de hersenen, zuurstoftekort, hersenziekten of -aandoeningen, en vergiftiging of drugsgebruik. Wat de oorzaak ook is, ons ervaren team staat voor je klaar met gespecialiseerde zorg en behandelingen die zijn afgestemd op jouw specifieke behoeften.

Niet Aangeboren Hersenletsel wordt ook wel omschreven als een stille epidemie. Hoewel het misschien niet altijd zichtbaar is voor de buitenwereld, is het een veelvoorkomend probleem dat een grote impact heeft op het leven van degenen die ermee te maken hebben…

– Jelle van Gorkom

Gevolgen

De gevolgen van hersenletsel verschillen van persoon tot persoon en kunnen invloed hebben op verschillende aspecten van je leven. Motoriek, cognitie, communicatie, emoties en gedrag kunnen allemaal worden beïnvloed. Niet alle gevolgen van hersenletsel zijn aan de buitenkant zichtbaar. Hoewel sommige mensen fysieke problemen ervaren, zoals moeite met lopen, zijn de gevolgen met de grootste impact vaak juist niet zichtbaar. Denk bijvoorbeeld aan trager denken, geheugenproblemen, overprikkeling, vermoeidheid, emotionele veranderingen en gedragsveranderingen.

Ons begrip van deze “niet zichtbare gevolgen” stelt ons in staat om je de juiste ondersteuning te bieden, zowel op fysiek als mentaal vlak.

Bij het JvG Trainingscentrum geloven we in een holistische aanpak van training. We begrijpen dat de gevolgen van hersenletsel een impact hebben op alle levensgebieden.

Doel

Onze visie is gebaseerd op de overtuiging dat de ontwikkeling van mensen met niet-aangeboren hersenletsel niet mag stoppen na een revalidatieperiode. Stilstand betekent voor hen letterlijk achteruitgang.

Daarom sluit een trainingscentrum perfect aan op de cyclus van herstel die zij doormaken. We erkennen de grote behoefte van deze mensen aan zingeving, een relevante rol in de maatschappij en het streven naar levensgeluk.

De basis van persoonlijke ontwikkeling ligt in fysieke en mentale training van de deelnemers. Onze aanpak kan leiden tot regulier werk, werkbegeleidingsplekken of leer-/werktrajecten. We nemen een holistische benadering door het effect van training, voeding, arbeid en rust te onderzoeken.

Het uiteindelijke resultaat zal zijn dat elk individu een grote belastbaarheid bereikt, de levensvreugde vergroot en dit zal leiden tot lagere maatschappelijke kosten.

Kan het JvG Trainingscentrum iets voor jou betekenen, meld je direct aan!

Onze missie is om mensen met niet-aangeboren hersenletsel na hun revalidatieperiode een programma te bieden waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen en een waardevolle plaats in de maatschappij kunnen innemen.

 

Contact

T: +31(0)640400530
E: info@jvgtrainingscentrum.nl

Bezoekadres (op afspraak)
‘Multihal’, Papendallaan 6, 6816 VD Arnhem

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Aanmelden...

Bedankt voor het inschrijven! 

© 2024 · JvG Trainingscentrum

Website door hapklaar.online