Steun ons met een donatie

Het verhaal van Jelle van Gorkom

Al op zeer jonge leeftijd ontdekte Jelle het BMX fietsen. Zijn allereerste hobby werd zijn grootste passie. Door zijn vastberadenheid en doorzettingsvermogen won hij talloze BMX-wedstrijden en behaalde hij indrukwekkende prestaties. Met 15 Europese titels, 10 podiumplaatsen op wereldkampioenschappen, 13 nationale titels en een zilveren Olympische medaille op zak kun je echt spreken van een topsporter van wereldformaat. Een prachtige toekomst in de wereld van de sport lag voor hem.

Het ongeluk

Maar in 2018 ging het flink fout. Jelle, toen 27 jaar oud, raakte ernstig gewond tijdens een training op Papendal na een botsing met de ketting onderaan de startheuvel. Hij liep een schedelbreuk, bloedingen in zijn schedel en gekneusde hersenen op. Na een kritieke periode in het ziekenhuis ontwaakte hij na 2 weken uit zijn coma, zonder herinneringen aan wat er was gebeurd.

Jelle bleek te beschikken over een ongelofelijk doorzettingsvermogen en een waanzinnige vastberadenheid. Ondanks de sombere vooruitzichten begon hij heel langzaam aan zijn herstel. Intensieve revalidatie behandeling in Nederland, in België en zelfs in Amerika volgden. Nu hoor ik U denken .. waarom op zoveel plekken en waarom ook in het buitenland? Het antwoord op die vraag is simpel: steeds (weer) heeft Jelle gezocht naar de beste behandelingen, steeds (weer) kon en wilde hij stappen vooruit zetten en steeds (weer) stopten behandeltrajecten omdat men vond dat hij uitgerevalideerd was of zou zijn. Maar daar geloofde Jelle niet in. Jelle wilde juist weer meedoen en van betekenis zijn: thuis voor en met zijn familie, met zijn vrienden het liefst op de BMX baan of juist werkend aan een nieuwe toekomst met vrijwilligerswerk of mogelijk wel een betaalde baan.

Zijn ervaringen en overtuiging dat je fysiek en cognitief nooit bent uitgerevalideerd maakt dat Jelle zich enorm ergert aan de beperkte revalidatie mogelijkheden voor mensen die hetzelfde hebben meegemaakt. Jaarlijks worden 140.000 in Nederland getroffen (*1 enkele cijfers) door hersenletsel. Mensen die ook recht hebben op optimaal herstel, weer meedoen in de maatschappij op de manier waarop jij dat wil en kan en voor kijkend naar mogelijkheden. Wetend dat het BMX fietsen op topsportniveau iets te hoog gegrepen zou zijn volgde Jelle zijn tweede passie: het opzetten van zijn eigen Jelle van Gorkum (JvG) Trainingscentrum, bedoeld om ook andere mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel verder te helpen. In dit unieke nieuwe trainingscentrum brengt Jelle twee werelden samen. Zijn kennis, deskundigheid en netwerk als topsporter gecombineerd met zijn (noodlottige) ervaring als patiënt met Niet Aangeboren Hersenletsel vormen de basis van het JvG Trainingscentrum.

Missie

Onze missie is om mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH) na hun revalidatieperiode een programma te bieden waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak. We vinden leefstijl en de geluksfactor een groot goed!

Kan het JvG Trainingscentrum iets voor jou betekenen, meld je direct aan!

Onze missie is om mensen met niet-aangeboren hersenletsel na hun revalidatieperiode een programma te bieden waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen en een waardevolle plaats in de maatschappij kunnen innemen.

 

Contact

T: +31(0)640400530
E: info@jvgtrainingscentrum.nl

Bezoekadres (op afspraak)
‘Multihal’, Papendallaan 6, 6816 VD Arnhem

 

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Aanmelden...

Bedankt voor het inschrijven! 

© 2024 · JvG Trainingscentrum

Website door hapklaar.online