Wil je ons steunen?

Het verhaal van Jelle van Gorkom

Vanaf een jonge leeftijd had Jelle een vastberadenheid om zonder zijwieltjes te fietsen, en zijn passie voor fietsen groeide snel. Met zijn ambitie en doorzettingsvermogen won hij talloze BMX-wedstrijden en behaalde indrukwekkende prestaties, waaronder 15 Europese titels, waaronder zilver op het WK, 10 podiumplaatsen op wereldkampioenschappen, 13 nationale titels en een zilveren Olympische medaille.

Het ongeluk

In 2018 raakte Jelle, toen 27 jaar oud, ernstig gewond tijdens een training op Papendal na een botsing met de ketting onderaan de startheuvel. Hij liep een schedelbreuk, puntbloedingen in zijn schedel en gekneusde hersenen op. Na een kritieke periode in het ziekenhuis ontwaakte hij na 2 weken uit zijn coma, zonder herinneringen aan wat er was gebeurd.

01 Klimmendaal

Ondanks sombere vooruitzichten en zijn toestand in coma, toonde Jelle een ongelooflijk doorzettingsvermogen en begon hij langzaam zijn motorische vaardigheden te herwinnen. Met een positieve mindset en vastberadenheid streefde hij naar maximale vooruitgang in zijn herstel. Na zijn ziekenhuisopname werd Jelle naar Klimmendaal gebracht voor revalidatie, waar hij zich richtte op logopedie, ergotherapie en fysiotherapie. Hoewel hij besefte dat zijn BMX-carrière niet kon worden voortgezet, gaf hij zich volledig om te herstellen en bereikte hij een persoonlijke mijlpaal door weer op een tweewieler te fietsen.

02 Daan Theeuwes Centrum

Na zijn ontslag uit Klimmendaal keerde Jelle drie keer per week terug voor revalidatie, maar hij zocht ook naar nieuwe mogelijkheden om verder te verbeteren. Hoewel hij als “uitbehandeld” werd beschouwd, nam hij zelf contact op met een logopediste en fysiotherapeut op Papendal om door te blijven oefenen. Hij ontdekte het Daan Theeuwes Centrum en volgde daar revalidatie om zijn dagelijkse handelingen te verbeteren. Na 18 weken werd hij als uitbehandeld beschouwd, maar zijn zoektocht naar herstel ging door, met steun van zijn vriendin Birgit.

03 CFX Centrum Utah

Tijdens zijn zoektocht online stuitte Jelle op het CFX-centrum in Utah, waar hij werd geaccepteerd voor behandeling van zijn hersenletsel. Met behulp van therapieën gericht op het bevorderen van samenwerking tussen verschillende hersengebieden en unieke interventies zoals intervalsessies, boekte hij vooruitgang en zag hij verbeteringen in zijn cognitieve functies. Na de revalidatie in Utah paste Jelle zijn levensstijl verder aan om zijn brein optimaal te ondersteunen.

04 TrainM Antwerpen

Later volgde Jelle een revalidatietraject in het TrainM-revalidatiecentrum in Antwerpen, waar robotica werd gebruikt als hulpmiddel. Hoewel het lastig is om specifieke verbeteringen toe te schrijven aan individuele behandelingen, kon Jelle aan het einde van het traject zijn heupgewricht aanzienlijk verder draaien. Revalidatie met behulp van robotica omvatte onder andere het spelen van spellen met een robotarm, wat uitdagend en stimulerend was voor Jelle.

Kan het JvG Trainingscentrum iets voor jou betekenen, meld je direct aan!

Onze missie is om mensen met niet-aangeboren hersenletsel na hun revalidatieperiode een programma te bieden waarmee ze zich kunnen blijven ontwikkelen en een waardevolle plaats in de maatschappij kunnen innemen.

 

Meer weten over Jelle's verhaal?

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven!

Aanmelden...

Bedankt voor het inschrijven! 

© 2024 · JvG Trainingscentrum

Website door hapklaar.online